BioMar investerer et trecifret millionbeløb i kapacitetsudvidelser i Ecuador

BioMar foretager nu en kraftig udvidelse af aktiviteterne inden for produktion af foder til opdræt af rejer i Ecuador. Investeringer på i første omgang 125 millioner kroner omfatter blandt andet køb af yderligere jord samt første fase af etablering af op til fire nye produktionslinjer, der vil kunne løfte den samlede kapacitet i Ecuador med 200.000 ton ekstruderet rejefoder pr. år.

Danske BioMar, der med en forventet omsætning i år på 13 milliarder kroner er en af verdens største producenter af kvalitetsfoder til industrialiseret fiske- og rejeopdræt, udvider nu sine aktiviteter i Ecuador. BioMar har siden 2017 haft egen produktion i det sydamerikanske land og har løbende udvidet både produktion, udviklingsafdeling m.v. inden for foder til rejeproduktion.

BioMar, der er 100 procent ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co. i Aarhus, lancerer om kort tid en række nye forbedrede foderkoncepter til den hastigt voksende rejeindustri, og derfor skal den samlede produktionskapacitet udvides med ca. 40% allerede fra 2022, hvor de første to produktionslinjer tages i brug:

– Vores nuværende produkter er en stor succes i markedet, og vi oplever samtidig en udvikling, der giver mulighed for at lancere nye bæredygtige foderkoncepter i samarbejde med vores kunder. Vores anerkendte metoder er med til at sikre transparens og dokumentation, så forbrugerne kan foretage et aktivt valg. Vi er ved at opbygge et samarbejde med flere store opdrætsvirksomheder og supermarkedskæder om specialdesignede produkter til deres forbrugersegmenter i Europa og Amerika, og for at følge med denne udvikling får vi brug for yderligere kapacitet til at kunne levere en bred vifte af vores højkvalitetsprodukter til markedet, forklarer adm. direktør i BioMar, Carlos Diaz.

De konkrete investeringer, der i første omgang beløber sig til ca. 125 millioner kroner, omfatter blandt andet køb af ny jord samt to nye produktionslinjer. Samtidig forberedes fabrikken til etablering af yderligere to nye produktionslinjer. Investeringerne omfatter også en opgradering af den eksisterende produktion, der skal være mere fleksibel for at imødekomme kundernes individuelle behov:

– Det globale forbrug af rejer er i vækst, og generelt har akvakultur stor medvind i en verden med øget fokus på bæredygtig produktion af proteinholdige fødevarer. Ecuador er verdens førende rejeproducerende land og har i de seneste år haft tocifrede vækstrater. Rejer er den næstvigtigste eksportvare i Ecuador, og med de nye investeringer kommer vi til at stå i centrum af udviklingen i verdens største rejeproduktionsland, fortsætter Carlos Diaz.

BioMars aktiviteter er globalt opdelt i fire divisioner, og aktiviteterne i Ecuador hører under virksomhedens LatAm-division, der udover Ecuador også tæller produktion i Costa Rica. Hos Schouw & Co. i Aarhus har adm. direktør Jens Bjerg Sørensen store forventninger til netop denne division i de kommende år:

– Da vi i 2017 startede op i Ecuador, var rejefoder det største forretningsområde inden for foder til den globale akvakultur, som BioMar endnu ikke var involveret i. Det skulle hurtigt vise sig at være et helt rigtigt skridt, og nu investerer vi yderligere i at indfri det enorme potentiale, som er inden for kvalitetsfoder til rejeopdræt, siger han.

BioMar har efter 1. halvår 2021 opjusteret forventningerne til den samlede omsætning for året til i størrelsesordenen 13 milliarder kroner mod tidligere forventet ca. 12 milliarder kroner. Resultatforventningen (EBITDA) ligger i 2021 i intervallet 940-985 millioner kroner.

 

Om BioMar

BioMar er en af verdens største producenter af kvalitetsfoder til industrialiseret fiske- og rejeopdræt. Virksomheden er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co., som er noteret på Københavns Fondsbørs. BioMar omsatte sidste år for 11,65 milliarder kroner og havde en indtjening på 972 millioner kroner (EBITDA).

Virksomhedens aktiviteter er opdelt i fire divisioner:

  • Salmon-divisionen dækker aktiviteterne i Norge, Skotland, Chile og Australien. Divisionen leverer højtydende foder til blandt andet atlanterhavslaks, stillehavslaks og ørred.
  • EMEA-divisionen dækker EMEA-området med alle de aktiviteter, der ikke vedrører laks. Divisionen omfatter fabrikker i Danmark, Frankrig, Spanien, Grækenland og Tyrkiet.
  • LatAm-divisionen dækker aktiviteterne i Latinamerika inden for rejer og fisk med undtagelse af laks. Divisionen omfatter fabrikker i Ecuador og Costa Rica.
  • Asia-divisionen dækker aktiviteterne i Asien inden for fisk og rejer. Divisionen omfatter fabrikker i Kina og Vietnam

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • CEO Carlos Diaz, BioMar Group, tlf. +45 8620 4970 og cdiaz@biomar.com
  • Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., tlf. +45 8611 2222

 

Yderligere oplysninger om BioMar kan indhentes på www.biomar.com
Yderligere oplysninger om Schouw & Co. kan indhentes på www.schouw.dk

Del